Ce fac pentru a-mi găsi echilibrul când sunt foarte stresată

Într-un articol recent vă spuneam că trec printr-o perioadă foarte grea, care pentru mine este extrem de stresantă. Sper că voi sunteți bine, dar în cazul în care, din nefericire, treceți printr-o situație dificilă, aș vrea să pot să vă fiu de folos cumva așa că am simțit nevoia să scriu despre ce fac pentru a-mi găsi echilibrul când sunt foarte stresată.

Roxana Calinescu

Înainte de a trece la subiect, trebuie să fac 2 lucruri:

Să vă mulțumesc, încă o dată, celor care îmi sunteți aproape. Mesajele, gândurile bune și sprijinul vostru înseamnă foarte mult pentru mine. Sincer, nu am cuvinte. Nici nu aveți idee cât de mult înseamnă o vorbă bună într-o astfel de perioadă atât de stresantă. Nu m-am așteptat să fiți atât de mulți care să-mi scrieți. Chiar nu m-am așteptat la atât de mult sprijin. Sunteți absolut minunați și sunteți la inima mea.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl clarific este faptul că eu personal, nu am pățit nimic. Sunt ok. Un membru al familiei mele are mari probleme de sănătate, iar pentru mine asta reprezintă un stress major. Sunt puternică, nu neapărat pentru că trebuie ci pentru că așa sunt de fel și pentru că nu ar ajuta pe absolut nimeni dacă m-aș plânge în fel și chip. Chiar dacă am toate motivele să plâng și să ajung la niște disperări ieșite din comun, nu o voi face.

Bun, acum că am lămurit într-o oarecare măsură lucrurile, hai să trecem la subiect și să vă spun ce fac pentru a-mi găsi echilibrul când sunt foarte stresată.

Beau cafea

Nu exagerez. Cred. Pentru mine cafeaua nu este doar o apă colorată care îmi dă energie și atât. De multe ori s-a întâmplat să beau cafea și să nu îmi ofere energia de care aveam nevoie, însă îmi place acel moment în sine, în care îmi savurez cafeaua, stau eu cu mine, analizez lucrurile și încerc să găsesc cele mai bune soluții. Este un ritual relaxant.

Îmi păstrez calmul

Încerc să îmi păstrez o stare de calm permanentă. Văicărelile nu ar ajuta pe nimeni, nici măcar pe mine, dimpotrivă. Ușor nu este să pot menține o stare de calm însă îmi dau toată silința și cumva reușesc.

Mă hidratez

Nu știu cum reacționați voi la stress. Fiecare reacționează diferit, asta este clar. Eu mă simt continuu deshidratată și atunci chiar trebuie să beau mai multă apă decât beau de obicei. Ar fi bine să vă observați corpul, să fiți atenți la ce semnale vă transmite și să încercați să îi dați ce are nevoie. Bineînțeles, nu recomand alcool sau alte substanțe. Apa e ok și suficientă.

Scriu

Chiar mi-a scris cineva și mă admonesta cumva. Cum adică eu trec printr-o perioadă atât de grea și stau să scriu pe blog. Acum, ce să zic, fiecare e liber să creadă ce dorește. Eu asta fac de pe la vârsta de 10-12 ani, scriu. Bine, nu aveam blog pe atunci dar scriam poezii, povești și țineam mereu un jurnal. Asta mă ajută pe mine.

Scrisul în sine m-a ajutat mereu să mă relaxez și să trec peste niște perioade foarte grele. Știu, unora li se pare că am o viață lipsită de griji și probleme deoarece zâmbesc mereu și sunt o persoană sociabilă. Mi-aș dori să fie așa, dar din nefericire, problemele nu zic “A, uite-o pe Roxana, hai să o ocolim, nu ne place de ea.”

Deci, indiferent ce cred/spun unii și alții, voi continua să scriu.

Ascult muzică

Momentan am un playlist de vreo oră pe care îl ascult. Dau play și scriu sau îmi verific mail-urile sau mă mai uit pe pinterest.com. Vi-l las și vouă, în caz că aveți nevoie să ascultați ceva relaxant.

Pinterest scroll

Cum spuneam și mai sus, intru pe pinterest și îmi petrec acolo ceva vreme, urmărind noutățile din  board-urile la care sunt abonată. Nu este neapărat relaxant, dar Pinterest, ca și Facebook de altfel, are capacitatea de a te acapara cu totul, iar pentru mine asta este foarte important în această perioadă, deoarece măcar pentru o vreme, nu mă mai gândesc la nimic, nu mă mai îngrijorez.

Îmi fac unghiile

“Țara arde și baba se piaptănă.” Dintotdeauna așa am fost, când am trecut prin momente grele, că să mă pot liniști cât de cât, m-am apucat să îmi fac unghiile. Și în astfel de perioade le fac atât de bine deoarece insist pe fiecare detaliu. Cuticulele sunt exemplar tăiate, colțurile, forma unghiei și lacul, totul este făcut perfect, chiar dacă stau o veșnicie să le fac. Asta mă relaxează foarte mult.

Evident, nu îmi fac zilnic unghiile, dar o dată pe săptămână se întâmplă și treaba asta.

Încerc să mă ocup de bullet journaling

Numai că nu-mi iese. Nu îmi permite nici timpul și nici starea să (re)încep un bullet journal, deși îmi doresc foarte mult și știu că m-ar ajuta. Poate cumva voi reuși deoarece nu reușesc să mă concentrez bine când sunt foarte stresată și uit lucruri în mai puțin de o secundă, ceea ce nu este nici ok, nici productiv.

Nu (prea) răspund la telefon

Mi-aș dori ca cei care mă sună să nu ia asta personal. Așa sunt eu.

Vă recomand să citiți

Eu nu pot. Nu am atâta răbdare să stau locului și să citesc o carte, deși sunt conștientă că m-ar ajuta. Dar dacă, din nefericire, treceți printr-o perioadă stresantă și puteți citi, citiți. Ajută foarte mult.

Vă recomand să vă alimentați cum trebuie

Încă un lucru pe care nu îl pot face în perioadele de stress major. Pur și simplu, nu am poftă de mâncare și când mă pun să mănânc, am impresia că durează o veșnicie până termin de mâncat și oricum mă chinui mult să mănânc ceva. După o astfel de perioadă arăt atât de bine, de parcă aș fi fost la sală și la spa, cel puțin de 3 ori pe săptămână. Dacă puteți mânca bine, vă recomand să o faceți deoarece nu este tocmai ok să nu mănânci nimic o zi întreagă sau să mănânci foarte puțin sau să mănânci o dată la 2-3 zile. Asta obosește și corpul și creierul.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile care mă ajută pe mine să  îmi găsesc o stare de echilibru când sunt foarte stresată. Încerc să fac măcar câte puțin din fiecare deoarece timpul nu îmi permite să le fac pe toate pe îndelete. În astfel de perioade este bine să faci câte ceva care îți face plăcere, ajută foarte mult.

Tu cum îți găsești echilibrul în perioade de stress major?

Previous

Campania La Roche Posay “O viata mai buna pentru tenul gras”

Next

O imprimantă mă ajută să îmi reinventez amintirile

2 Comments

 1. Si eu trec printr-o perioada extrem de grea si stresul e la cote maxime.
  Intr-o seara eram atat de stresata incat am plans pana am adormit.
  A doua zi am luat-o de la capat pentru ca nu aveam incotro.
  Un lucru m-a ajutat enorm intr-o dupa-amiaza. Adevarul este ca de multa vreme nu am mai facut asa ceva. Eram la volan si am dat drumul la muzica rock cu volum maxim! Am deschis geamul si am condus asa…A fost cumva…eliberator!
  Daca as fi avut un sac de box cred ca ma eliberam mai repede de nervi, suparare si stres.

  • Antoaneta: Nu stiu ce probleme ai, dar sper sa se rezolve cu bine.
   In astfel de situatii, am invatat ca orice functioneaza pentru tine, orice te face sa te simti mai bine, este foarte bine.
   Curaj si multa putere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.