Cel care nu reușește așa cum spera, sau se simte neînțeles, izgonit de alții, trăiește dureros aceste jigniri, este normal. El trebuie însă să facă totul pentru a nu cădea în pesimism, în revoltă, fiindcă aceste gânduri devin ca un fum ce îi întunecă sufletul și ale căror urme ajung să i se vadă pe chip: tenul și privirea sa se întunecă, buzele îi pălesc…și întreaga mimică ce se străduiește să o arate în bine nu îi va înșela pe cei care sunt capabili să simtă realitatea unor ființe în spatele fațadei pe care ele caută să o întrețină.


foto

Dacă într-o lampă cu petrol arderea nu se face bine, sticla se înnegrește și fumul care scapă va înnegri deopotrivă obiectele situate lângă ea. La fel, dacă „combustia” unor gânduri nu se face corect în această lampă care este inteligența omului, ea va produce numai fum ce îi va invada întreaga ființă și anturajul său.

E imposibil să nu suferi când te simți minimalizat în ochii altora, dar această suferință trebuie să ducă spre o altă dimensiune. – Omraam Mikhael Aivanhov