Când îți e greu, foarte greu, pregătește-te să rămâi singu(ă). Oamenii nu sunt obișnuiți cu greul altuia, ci doar cu greul lor și atunci pleacă, nu mai exiști pentru mulți dintre cei pe care îi credeai apropiați. Rămân doar câțiva, dacă rămân și aceia.

Oamenii nu știu a reacționa la greul tău deoarece greul lor este mai important, oricât de mărunt ar fi. Și asta este ok, nu trebuie să judeci pe nimeni, nu trebuie să îți pară rău. Poate că și tu ai face la fel dacă ai fi în locul lor. Sau poate că nu.

Pregătește-te ca viața să îți aducă încă un greu în plus și încă unul. Așa este viața și trebuie să o iei ca atare, să te adaptezi, deoarece altă șansă nu ai. Pregătește-te să îți aduni toate forțele pentru a rezista, pentru a merge mai departe cu fruntea sus.

Dar cumva, în tot acest greu și în golul de oameni care este în jur, apar acei oameni buni, acei oameni care vin să te susțină, să te ajute. Aceia merită apreciați și ținuți aproape, iar când le este și lor greu, să fii și tu acolo pentru ei.

Când îți e greu, pregătește-te ca viața să te învețe să apreciezi oameni și momente din prezent, deoarece viitorul nu este promis nimănui, după cum bine știm. Pregătește-te ca viața să te facă să conștientizezi cam tot ce știai în teorie până acum. Te va învăța!

Când îți e greu și simți că nu mai poți, să știi că mai poți încă puțin și încă puțin. Să nu te plângi că nu mai poți. A, și nu uita să zâmbești. Contează foarte mult, nu pentru ceilalți ci pentru tine.

Când îți este greu, vei afla care îți sunt adevăratele priorități în viață, ce contează cu adevărat și ce nu. Vei ști să faci diferența foarte clar.

Nu compara greul tău cu al altcuiva, chiar dacă situațiile par asemănătoare. Riști să fii influențat(ă) și este posibil ca asta să nu fie în avantajul tău.

Când îți este greu, fă tot ceea ce poți să vezi partea bună a lucrurilor, deoarece este acolo gata să fie remarcată, altfel, te-ai pierdut și ai pierdut.