După cum bine știți, eu sunt fan produse sănătoase deoarece acestea sunt cele care îmi mențin corpul și creierul într-o stare bună. În plus, o dietă sănătoasă contribuie și la menținerea pielii, părului și unghiilor în condiții excelente. Iaurtul se numără printre aceste produse așa că astăzi vă voi spune care sunt beneficiile iaurtului de capră în alimentația zilnică.

În ziua de azi oferta de produse lactate este foarte mare și de aceea este foarte dificil să ne dăm seama, spre exemplu, care iaurt este cel mai bun, dacă provine dintr-o sursă naturală și/sau care ne este benefic pentru sănătate deoarece fiecare organism este diferit. Tocmai de aceea este bine să ne informăm corect.

Iată cum îți poate fi de ajutor iaurtul de capră dacă îl consumi constant.

Îmi place să am o alimentație sănătoasă și diversificată astfel nu mă limitez doar la un tip de iaurt. De curând am încercat un iaurt simplu de capră și unul dietetic (degresat). Am băut și simplu, fără nimic, iar cu altă ocazie am încercat la micul dejun iaurtul degresat, cu cereale integrale, măr și nucă. Un deliciu pe care vi-l recomand. Bineînțeles, puteți alege ce fructe vă plac, banane, căpșuni, zmeură, etc.

Acum am să vă spun ce beneficii are asupra organismului dacă alegeți să consumați iaurt de capră în mod constant.

#1. Ajută tranzitul intestinal

Pe înțelesul tuturor, ajută organismul în a avea o digestie normală, iar acesta este un lucru foarte important. O digestie care nu se desfășoară în parametri normali este  sursa foarte multor boli.

#2. Are un nivel scăzut de lactoză

Iar asta înseamnă că iaurtul de capră este recomandat persoanelor care au fost diagnosticate cu intoleranță la lactoză. Bineînțeles, este întotdeauna recomandat să consulți medicul.

#3. Sursă bogată de nutrienți

Iaurtul de capră reprezintă o sursă bogată de nutrienți, calciu, vitamine esențiale și minerale. Asta înseamnă că oferă acea doză de energie necesară și hrănește celulele, sistemul osos și nu numai.

#4. Menține colesterolul în limite normale

Datorită acizilor grași pe care îi oferă, acesta asigură doza zilnică de energie, ajută la micșorarea nivelului colesterolului și chiar poate fi de un real ajutor în tratarea unor afecționi de ordin intestinal.

#5. Este un prebiotic natural

Prebioticele naturale încurajează dezvoltarea de bacterii sănătoase în interiorul tractului digestiv și oprește dezvoltarea bacteriilor mai puțin benefice organismului uman.

Personal, iaurtul de capră, fie simplu sau dietetic, mi se pare un aliment foarte bun, îl consum și îl recomand.

Tu ce tip de iaurt consumi?