În căutarea luminii

Mulți oameni afirmă că se află în căutarea luminii! Nu ne putem îndoi de sinceritatea lor; ei au înțeles că este mai bine să te afli în lumină, decât să te găsești în întuneric. Ei își doresc însă o lumină ce nu cere vreo strădanie, nu înfăptuiesc nicăieri vreo lucrare în profunzime.

Ei frunzăresc carte după carte, urmează diferite învățături spirituale și își închipuie că aceasta înseamnă a căuta lumina.

Lumea este saturată acum de noi mișcări spirituale, apar fără încetare noi „inițieri” ce se adaugă celor ale trecutului pe care mulți încearcă să le reînvie, iar unii și alții le frecventează mereu. Ah da, ei călătoresc, plutesc și trec mereu pe lângă ce i-ar putea ajuta. Căutând
lumina în acest fel, ajungând la sfârșitul existenței, ei bâjbâie încă în întuneric. – Omraam Mikhael Aivanhov

Foto

Previous

Primăvara – bucurie vs. astenie

Next

Trend-ul momentului: spiritualitatea

6 Comments

  1. Da, multi o vor fara a o cauta, fara a depune nici cel mai mic efort!Nu stiu de ce dar mie cand imi spui de lumina… ma gandesc la liniste si relaxare, cu astea doua corelez cuvantul si pe astea doua le caut iar atunci cand le gasesc incerc sa ma agat de ele.

    • Addicted: Dacă nu cauți în permanență și dacă nu depui chiar nici un fel de efort nu ai cum să ajungi la această lumină.

  2. Neata! Da, asa este. Sunt oameni care spun si in sinea lor chiar cred ca fac asta, ca destinul si scopul lor e maret, dar de fapt e tot un fel de orgoliu si egoism care ii indeparteaza de ei insisi si de adevarata lumina. Sunt si oameni care cauta neobosit informatii, oameni pe care misterul si dorinta de cunoastere sunt parti esentiale ale vietii. Cred ca printre ei sunt si eu. Totusi, lumina asa cum ne referim la ea noi, tu in articol si eu in comentariu, nu prea poate fi gasit in afara noastra. Ea e in noi si e usor de aflat daca te bucuri de susurul apei, daca asculti cum bate vantul, daca privesti chipul zambaret al unui copilas, daca multumesti in fiecare dimineata pentru ca esti sanatos, daca iubesti din tot sufletul si fara conditii etc.

    O zi faina!

    • vacitim: Bună dimineața. Toată viața este o căutare, o perioadă de învățare dar esențial este ceea ce facem cu informațiile primite. Tu ai înțeles exact aceste rânduri și știi deja că această lumină nu se poate găsi în exterior oricât de mult ne-am dori. Mă bucur mult să știu că gândești la acest mod căci, zic eu, te afli printre oamenii fericiți și care nu s-au afundat atât de mult în viața materială. O zi minunată.

  3. pentru ca sunt doar sclavi! nu inlantuiti pe dinafara, ci pe dinauntru, caci vor sa dea impresia exteriorului ca uite ce fac ei, atat sunt de vanitosi incat pierd esenta! si asta doar dintr-o preocupare ce pune pe prim-plan mimeticul interes minor, dubitabil, superficial sintetizat prin: “ce mai faci, ce mai zici?” la care fireste cel intrebat simte nevoia conform interlocutorului sa epateze, ca asa si pe dincolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.