Înainte de orice, gândește

Știți acea vorbă, „gândește de 10 ori înainte să spui ceva”? În cazul în care se întreabă cineva, da, încă se aplică, indiferent de situație. De ce? Pentru că, pur și simplu, este de bun simț și pentru că este indicat ca în momentul în care te adresezi cuiva, să nu jignești. În cazul în care cineva consideră că nu se aplică, să nu se mire când, la un moment dat, ori îi plătește cineva cu aceeași monedă, ori va constata că este gol în preajma lui.

Ai grijă de tine, de viața ta, de fericirea ta și apoi, când știi exact cine ești, cu tot cu defecte și calități, când știi că ai făcut marele efort pentru a-ți îmbunătăți calitățile și pentru a-ți corecta defectele, abia atunci vezi și de viața altora.

Și înainte să arăți cu  degetul, să critici, să descurajezi și să invidiezi, neavând un motiv real pentru care să o faci, în afară de propria neputință și limitare, aruncă o privire în propria ta ogradă și lămurește-te bine cam cum stau lucrurile pe acolo.

Previous

A primi și a dărui

Next

Candor by Christian Weber (Video)

2 Comments

  1. Oamenii sunt prea plini de ei, prea preocupați să se uite în curtea vecinului, nu mai are timp să-și analizeze propria viață. Din păcate, acesta este un motiv bun de a selecta prietenii. Nu știu de ce oamenii sunt atât de invidioși când e vorba de bani … și tot ei nu înțeleg de ce se strică prieteniile.

    • Mihaela Curea: Eu m-am obișnuit deja cu astfel de oameni și în cam las în urmă. E treaba lor dacă înțeleg anumite aspecte ale viții, ale prieteniei etc., nu este treaba mea. Că se miră sau nu la un moment dat, din nou, este doar treaba lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.