Lifestyle

Încep de la 1 Ianuarie


Bine v-am regăsit în prag de sărbători. Acum câteva luni mi-am plătit host-ul și domeniul, din nou. Am făcut asta și anul trecut în speranța că mă voi întoarce la pasiunea mea, scrisul. Nu s-a întâmplat anul trecut și le-am plătit și anul ăsta, cu aceeași speranță. După ce l-am plătit mi-am spus foarte serios “Mă apuc de scris de la 1 Ianuarie!!!” Și am lăsat acest imbold în stand by, așteptând 1 Ianuarie, care, în mintea mea, e undeva departe.

Am zis că încep multe de la 1 Ianuarie, am zeci de liste pline de planuri care au ca scop bunăstarea mea în toate aspectele vieții mele. Am zis că încep să le implementez pe toate, așa deodată, de la 1 Ianuarie, acel 1 Ianuarie care e acolo, departe.

Însă azi, am stat și m-am gândit mai mult la ce schimbări vreau să aduc în viața mea, având în vedere că trebuie să iau absolut tot de la zero, one day at a time (detaliile și “de ce-ul” sunt de natură foarte personală și nu doresc să le pun pe blog). În această notă, am realizat că “De ce să mai aștept până la 1 Ianuarie? De ce nu ACUM? AZI!!!”

Nimic nu este ca momentul prezent, așa că, de dimineață, am început cu un mic dejun sănătos. Nu am mai ales să mănânc junk food, cum am ales în fiecare dimineață până acum. Micul meu dejun sănătos, chiar a fost foarte bun și pe lângă asta, am simțit satisfacția că am început să fac ceva pentru mine. M-am simțit bine!

Mi-am dat seama că da, vreau schimbare în viața mea, însă mi-am dat seama și că amânând lucrurile, “încep de luni”/”încep de la 1 Ianuarie”, nu sunt pregătită pentru o schimbare. Sunt atât de ancorată și dependentă de zona mea de confort… Conștientizând acest aspect, pur și simplu, am luat primul lucru care mi-a venit în minte și m-am apucat să scriu aceste rânduri. Mă bucur că primul lucru care mi-a venit în minte a fost să scriu. Nu că celelalte lucruri nu sunt importante sau nu contează la fel de mult, chiar sunt foarte importante pentru mine, dar se pare că pasiunile nu dispar, noi suntem cei care le lăsam deoparte.

Nu mi-am stabilit ce anume vreau să scriu, pur și simplu, m-am apucat să scriu exact ce îmi vine în minte. Mă voi gândi cu ce vreau să continui să postez pe acest blog, practic deja am făcut un plan de acțiune, ce articole vreau să pun de acum înainte pe blog. Dar azi am zis că nu mă mai las prinsă în capcana “ok, nu am scris de foarte mult timp, cu ce naiba să încep?” și apoi, dacă nu știam exact despre ce să scriu, renunțam. Mi-am zis “ok, pur și simplu, scriu!”. Și mă simt bine făcând asta.

Cam atât despre mine. Dacă aveți întrebări/reclamații sau doar simțiți nevoia să îmi spuneți “bună, ce mai faci?”, o puteți face în comentarii.
De fapt, aș vrea să știu ce mai faceți voi, cititorii care nu au renunțat la mine, cititorii care din timp în timp, mi-ați mai scris pe Facebook “hey! ce mai faci? ești ok? ce e cu tine? când revii?”

Dar despre ce este acest articol?” Well, este despre mine, este un mod în care spun că am revenit și este despre zona de confort, lucrurile pe care le amânăm și ce putem pierde când nu facem ceva pentru noi înșine. Dacă lăsam lucrurile “pe luni”/”încep de la 1 Ianuarie”, chiar putem pierde multe oportunități bune, care ne-ar putea ajuta să schimbăm ceva în bine. Bine, dieta o putem amâna până la 1 Ianuarie (hahaha).

Ce vreau să spun este să începeți acum, azi, orice lucruri v-ați propus să schimbați. Va face o mare diferență și va avea un impact bun asupra psihicului, un impact bun asupra vieții, în general.

Sărbători fericite și să ne vedem cu bine la următorul articol.

3 thoughts on “Încep de la 1 Ianuarie

  1. Bravo! Așteptam de ceva timp momentul acesta!Cu încredere și voință în ceea ce faci, așa te vrem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.