Iubește-te pe tine însuți

Toată lumea vrea asta, vorbește despre asta, spune că face asta. Ghici ce? Totul rămâne la stadiul de vorbe. Nu este nevoie să mă crezi pe cuvânt, o scurtă analiză a propriei vieți, a obiceiurilor, a alegerilor, a gândurilor și a sentimentelor personale va aduce toate argumentele necesare. Evident, pentru un răspuns cât mai real, este necesar ca această analiză să beneficieze de toată sinceritatea de care ești în stare.

De ce ne este greu să facem asta?
Răspunsul este unul cât se poate de simplu: îi punem pe ceilalți, chiar și pe cei care nu merită, pe primul loc în viața noastră. Ne stabilim priorități care, din start, ne pun pe locul doi. Este viața noastră, noi ar trebui să fim pe primul loc. Corect?

Ce este de făcut?
Important este să vrei să faci ceva, iar acel ceva să nu rămână la stadiul de dorință și atât. Cred că cel mai important lucru este să conștientizăm că trebuie să ne luăm viața în propriile mâini, cu bune și cu rele, cu toate responsabilitățile care vin la pachet, să ne asumăm propriile alegeri, să ne asumăm ceea ce gândim, să ne asumăm fiecare cuvânt pe care-l rostim/scriem, să încercăm să ne recăpătăm încrederea în sine și în propriile forțe. În teorie, totul este cum nu se poate mai ușor, în practică, lucrurile stau puțin altfel dacă ne dorim rezultate pozitive.

Alegerea și acțiunea aparțin fiecăruia dintre noi.

Previous

The English Teacher (2013)

Next

Echilibrul din viața de zi cu zi

2 Comments

  1. Trebuie să învățătăm să ne iubim, să ne acceptăm așa cum suntem. Oricât ar părea de greu, cu siguranță vom avea doar de câștigat emoțional.

    • Mihaela Curea: Cu siguranță, un câștig emoțional există mereu în această iubire de sine. Cât despre acceptare…sunt multe de spus. Ideea este că omul se place doar cu bune, nu și cu rele și asta este mai greu de acceptat (partea cu relele). Este bine să învățăm, să ne dezvoltăm iubirea de sine și în același timp să remediem sau să schimbăm ce nu ne place la noi însine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.