Lumea în care nu trebuie să faci nimic…

…deoarece ai totul de-a gata. Wow! Această minunată societate, s-a asigurat să ai totul pe tavă. A, dar stai puțin, am uitat de lesă… Ca să ai toate acele lucruri de pe acea minunată tavă, trebuie să muncești până la epuizare și să te supui doar anumitor reguli. Este vorba doar de acele regului care au ca unic scop înrobirea sufletului…

Trăim într-o lume în care, aparent, omul nu trebuie să facă nimic deoarece are totul la nas.

Nu este nevoie să-ți cultivi fructele și legumele și nu este nevoie să-ți crești animalele deoarece ai totul de-a gata la supermarket. La momentul actual, nici nu ai avea unde deoarece majoritatea oamenilor au ales să trăiască într-un apartament, la bloc. Sau poate că unii chiar nu au avut altă opțiune… În zilele noastre, să-ți cumperi pământ și să-ți construiești o casă, poate însemna o avere.

Nu este nevoie să ai grijă de propriul suflet deoarece mergi la biserică de 2-3 ori pe an, te spovedești și gata, totul îți este iertat…de către alt om … Ce minciună gogonată și cu toate astea, oamenii sunt de acord cu ea și exact asta fac, unicele și eternele lor scuze fiind: “Nu am timp”, “E prea târziu pentru mine”, “Nu știu să mă rog” și multe altele asemenea. Niciodată nu este prea târziu pentru nimeni! Acasă nu știi să te rogi? A, scuze, tu nu ai timp…

Nu este nevoie să faci mișcare deoarece există mai știu eu ce chestie elastică care îți maschează șuncile de pe burtă și/sau de pe picioare și arăți ca un model din revistă. Totul în acest imens Univers înseamnă mișcare iar orice lucru static este înlăturat! O viață sedentară duce la limitare, la lipsa dorinței de viață și la boală. Conștientizează acest aspect și dacă te iubești măcar 1% te vei apuca să faci ceva în privința asta, indiferent de vârsta pe care o ai.

Nu este nevoie să-ți crești propriul copil și să-l educi deoarece exista acea persoană, pe care o consideri indispensabilă și fără de care viața ta ar fi ceva de coșmar, numită bonă. Dacă se întâmplă să nu poată veni într-o zi, îți dă peste cap întreagul tău Univers interior și îți crează sute de probleme, nu-i așa? Știi, decât să faci un copil doar de dragul de a-l face și apoi să nu ai timp de el, mai bine nu-l mai faci. Știu că sună foarte urât pentru tine chestia asta dar, după umila mea părere, este adevărul gol goluț. Un copil, printre altele, are nevoie de dragostea mamei, iar dacă aceasta lipsește sau nu este dovedită, oare ce se va alege, în viitor, de acel suflet? …

Și totuși…

Trăim într-o lume în care principiile și valorile au dispărut cu desăvârșire și inima a adormit, iar singurele lucruri pe care mai trebuie să le faci (și majoritataea oamenilor chiar le fac) sunt următoarele:

– să fii ignorant
– să fii agitat, nervos, stresat, trăind mereu cu falsa iluzie că nu mai ai timp
– să nu ai o educație
– să muncești ca un sclav pe un salariu de nimic și să accepți să fii tratat cu dispreț deoarece crezi cu tărie în “Nu am de ales!”
– să fii stors ca o lămâie astfel încât nici macar să nu-ți treacă prin cap să te ocupi de sufletul tău
– să fii un bun consumator; dacă tot muncești ca sclavul, trebuie să dai banii pe ceva și dacă nu ai bani, nu-i nimic, îți poți face credit la bancă…

Ai acceptat și te-ai supus unor reguli nedrepte față de ființa umană repetându-ți încontinuu “Ce să fac? Nu am de ales!”. Întotdeauna ai de ales!

Omule, trezește-te! Asta, de mult, nu mai este lumea noastră…

Previous

Gânduri

Next

Recomandare: suplimente alimentare

7 Comments

 1. Foarte bine punctat ! Mai ales cand ai mentionat de falsa iluzie ca nu ai timp. In schimb nu sunt de acord la capitolul rugaciuni, cel putin eu, care nu sunt o persoana religioasa. Dar na, fiecare cu metehnele lui.

  • Razvan: Mulțumesc. Am descris exact modul în care văd eu lucrurile. Legat de rugăciune…părerea mea este că nu ține de religie ci de credința personală în Divinitate. Personal fac o clară diferențiere între religie și credință deoarece nu reprezintă același lucru…mulți le confundă.

 2. Oamenii nu mai știu să se bucure de nimic, sunt atât de stresați încât uită că viața poate fi frumoasă.

  • Mihaela Curea: Într-adevăr, așa este însă consider că niciodată nu este prea târziu pentru a ne (re)educa în acest sens. Ține doar de voință și de alegerile personale.

   • Am observat că oamenii nu vor. Oricât încerci să le explici că nu trebuie să facă mari eforturi, nu vor.

    • Mihaela Curea: Asta am observat și eu. Mai degrabă ar prefera să le dai să ducă pietre de moară în vârful muntelui decât să facă o chestie simplă pentru propria viață…

 3. Petrut

  Ai dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.