Mi-am propus zero obiective pentru 2018

A venit 2018. E aici cu totul. Cu vechi, cu nou, cu prezent și viitor. Iar eu, sunt tot eu, dar fără o listă de minim 20 de lucruri pe care vreau să le fac anul ăsta. Hai să îți povestesc de ce mi-am propus zero obiective pentru 2018 și ce anume am ales în locul unei liste.

Roxana Călinescu

În general, sunt o persoană destul de organizată. Îmi planific timpul cât pot de bine dar nu întotdeauna cum trebuie. Evident, iese o harababură, dar noroc că sunt descurcăreață.

Îmi place să-mi planific ziua, săptămâna, luna și îmi place să am o imagine de ansamblu asupra întregului an. De obicei. Doar că am constatat că asta nu mai funcționează pentru mine. Deloc. Astfel, ajung ca la final de an să mă simt în pană de timp, nervoasă și frustrată pentru că nu am reușit să fac ceea ce mi-am propus la început, iar asta nu mi se pare nici constructiv, nici foarte motivant.

Așa că anul ăsta am decis: îmi voi propune fix zero obiective.

Evident, nu mă opresc aici, deoarece vreau să am totuși acea imagine de ansamblu a întregului an. Așa că mi-am luat la analizat fiecare aspect din viața mea unde consider că vreau să fac o schimbare, am scris în detaliu pe hârtie cu tot cu pașii pe care doresc să-i fac și mi-am setat intențiile/dorințele. În plus de toate astea, sunt sătulă de liste peste liste și iar liste. Nu mai voiam încă o listă.

Poate nu sună a așa mare diferență sau schimbare însă pentru mine este importat. Cuvântul “obiectiv” nu-mi mai spune nimic, nu mai înseamnă nimic, pare golit de sens, iar asta nu mă motivează. Știu, e doar un cuvânt, dar cuvintele ne definesc, fac parte din noi și cântăresc mult.

Vreau să fac și ceea ce îmi place, nu numai ce trebuie făcut. Vreau să îmi dezvolt proiectele pe care le-am început acum multă vreme și nu am apucat să termin nici unul dintre ele. Vreau să … vreau foarte multe lucruri și le vreau în 2018.

Îmi voi păstra intențiile/dorințele pentru mine, nu le voi scrie aici, nu le voi discuta cu nimeni, deoarece le consider foarte personale. Dacă va funcționa pentru mine, pot spune abia la final de an. Dar sunt optimistă și voi face tot ce îmi stă în putință să fie un an minunat.

Ți-ai setat deja obiective/intenții/dorințe pentru 2018?

Previous

5 video motivaționale de la Ted Talks

Next

Ce am mai făcut în ultima vreme?

6 Comments

 1. Neațaaa!

  Sper din tot sufletul să se întâmple așa cum îți dorești, ba chiar mai mult în bine și ce ai nevoie. Io…am încă pe liste câteva chestiuni care vin din urmă, dar care își cam au termenul limită anul ăsta (ceva texte la care tot lucrez). Apoi am să mă provoc și mai mult la alergare și mai am câteva idei care vor provoca o parte din fricile pe care mi le-am aflat. Și ar mai fi că mi-ar plăcea să reușeșc să mă bucur și mai mult de tot ce trăiesc.

  Zi magică!

 2. Sper să ți se îndeplinească toate dorințele și la final de 2018 să aflăm care au fost! 😀

  Eu am o listă cu obiective și unul din motivele pentru care mi-am făcut-o sunt articolele TALE despre bullet journal și cum să îți planifici timpul care m-au motivat și m-au făcut să gândesc mai ordonat.

  Un an bun și succes în absolut tot ceea ce îți propui!

 3. Buna (si La multi ani!)
  De obicei am obiective clare pentru anul care incepe, dar anul acesta am decis sa merg dupa instinct. Vor fi cateva obiective pe care sper sa le bifez, dar nu le voi mai spune public, ci voi incerca sa le ating fara a mai povesti ce doresc sa fac.
  Daca reusesc, voi povesti la final de an (poate)
  Daca nu, atunci asta e.
  Iti doresc succes in ceea ce ti-ai propus!

 4. Barbalata Mirela

  Nici eu nu imi stabilesc obiective. Eu nu fac niciodata. Iau totul asa cum vine si din instinct 🙂

  La multi ani!

 5. Nu îmi setez niciodată obiective pentru noul an. Pentru mine, fiecare zi e o provocare și știu exact ce am de făcut.
  Mi-am propus pentru 2018 doar să fiu mai relaxată, să nu mai pun nimic la suflet și să nu mai iau totul personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.