Pentru a te îmbogăți, trebuie să dăruiești

Îi auzim mereu pe oameni văitându-se că li s-a luat ceva, că li se datorează ceva, că nu sunt iubiți, că nu se gândește nimeni la ei… Nu numai că se simt săraci și singuri, dar le este frică mereu să piardă câte ceva; atunci, ei se închid, fără să înțeleagă că tocmai această atitudine închisă îi izolează și îi sărăcește și mai mult.

Să uite puțin ceea ce le lipsește, să se bucure de cele avute și să lucreze cu acestea! Când ai posibilitatea să îmbrățișezi întreg universul cu ajutorul gândului, să comunici cu toate creaturile luminoase care îl populează, cum să te simți sărac și singur? Ce le mai trebuie să înțeleagă că ei sunt bogați, copleșiți, și că au din ce să ofere și altora? Pentru a te îmbogăți, trebuie să te dechizi, să dăruiești.

Cel care ia sărăcește, iar cel care dăruiește, se îmbogățește. Fiindcă a dărui înseamnă a trezi în tine însuți niște forțe necunoscute ce dormitau undeva în profunzimi: ele încep să țâșnească, să circule, și te simți atât de plin încât ești uimit. Îți spui: „Cum se face? Eu am dat, eu am dat, și eu sunt mai bogat…” Da, aceasta este noua viață!

Omraam Mikhael Aivanhov

Previous

Coffee can improve your nap

Next

Așteptări și dezamăgiri

2 Comments

  1. Eu mereu spun ca banii aduc bani, adica cu cat cheltui si imparti, cu atat se intorc mai multi inapoi, in diferite forme. E bine sa nu ne axam atat de mult pe lucrurile materiale si sa ne atasam prea mult de ele, asta nu inseamna ca nu trebuie sa pretuim ce avem.

    • Mihaela Curea: Tot ce dăm cu drag se întoarce înapoi sub o formă sau alta, fie că vorbim de lucruri materiale sau altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.