Ploaia și grijile

Am ajuns la următoarea concluzie:

Omul când nu are griji începe să-și fabrice! Asta servește drept materie primă pentru a se plânge temeinic de absolut tot și toate.

Se agață de orice pentru a-și alimenta această latură nebenefică și distructivă.Omule, când nu ai griji, nu-ți aduce asupra ta gânduri negative ci bucură-te de această stare de calm interior, de calm mental. Viața nu înseamnă griji peste griji ci o permanentă stare de calm. Evident, în zilele noastre este destul de dificil să menții tot timpul o stare de calm dar dacă tot ai ocazia să nu-ți mai faci griji, încearcă să nu forțezi nota.

Legătura dintre ploaie și griji? Imediat explic.

Până acum câteva zile a fost soare și cald. V-ați plâns de căldură. Bun! De câteva zile, cerul este mai acoperit de nori, s-a făcut mai răcoare afară și plouă. Vă plângeți de ploaie. Și acum, vă întreb eu:

Dar oare nu aveți altă treabă decât să vă plângeți de starea vremii pe toate rețelele de socializare? Chiar vă place să vă limitați în așa hal încât să faceți din autovictimizare o practică zilnică? Atât vă duce mintea? Ceva mai constructiv și mai frumos nu se poate să vă treacă prin minte?

Eu chiar stau și mă întreb ce v-ați face dacă ar ploua, exact cum plouă azi în București, timp de 30 de zile fără întrerupere. Chiar sunt curioasă ce ați mai face. Sper doar să nu vă apuce depresiile.

De ce mă interesează pe mine aceste autovictimizări ale voastre?

Pentru că nu aveți o limită! Deși susțineți sus și tare că sunteți niște ființe libere din toate punctele de vedere, nu ați înțeles că practicând în mod constant autovictimizarea, sunteți sclavii propriei minți.

Viața ne este dată pentru a o trăi din plin și pentru a ne bucura de fiecare moment în parte, nu pentru a ne plânge la fiecare strop de ploaie și/sau de razele soarelui.

Previous

Dorințe

Next

Omul și destinul

6 Comments

 1. Nu ii inteleg nici eu si nici nu am sa imi ocup timpul incercand sa ii inteleg.
  Personal detest vremea de afara, de acum, din simplul fapt ca ma doare genunchiul dar nu simt nevoia sa impartasesc asta pe Twitter sau Facebook! 🙂

  • Addicted: Mă bucur că mai cunosc și eu oameni normali care nu se plâng tot timpul ;)) Îmi pare rău pentru genunchiul tău :(. Sper să-ți trecă cât mai repede.

 2. E o problema destul de veche. Mi s-a deplasat rotula prin anul II de facultate, am facut “apa la genunchi” – hidrartroza, am ignorat totul multe luni pentru ca nu ma durea si abia de 2 ani si ceva, de cand a inceput sa ma doara nu doar la schimbarea vremii, ma ingrijesc de el: genunchiere, exercitii de kineto. , comprese etc.

  Sunt plina de belele si tot nu ma plang! :))

  • Addicted: Am înțeles. Dacă consideri că te-aș putea ajuta cu ceva, nu ezita să-mi spui. Nu ești plină de belele, vei fi bine, eu sunt sigură de asta. Este foarte bine că nu te plângi, asta ajută mult mai mult decât ne putem imagina.

 3. Hey 🙂
  Eu sunt dintre persoanele norocoase 😀 Pentru mine ploaie e o binecuvântare; e adevărat, la fel și soarele și căldura. Dar când ploua afară mă simt excelent.
  Mai puțin azi :))) Azi mi-a fost mult prea somn ca să mai observ și altceva:)) Am observat și eu aceeași tendință la unele persoane. atunci când nu erau presate de nimic, când nu aveau o certă și amenințătoare situație care se cerea rezolvată, în loc să se bucure de un prezent calm și liniștită, își proiectau întreagă ființă spre o anume problemă din viitor pe care nu știau cum să o soluționeze. Am ajuns la concluzia că oamenii aștia nu știu/nu vor să fie fericiți, ci doar își ancorează dorințele în materialul apropiat: mâncare, somn, sex etc.

  • Vacitim: Eu sunt mai moleșită când nu beneficiez din plin de razele soarelui însă nu mă apuc să mă plâng. Nici nu cred că ar interesa pe cineva să vadă/citească văicăreli inutile. Dacă m-aș plânge, vremea tot la fel rămâne, deci nu se schimbă absolut nimic. Legat de cei care “nu știu/nu vor” sunt de acord cu tine; am observat mai mult tendința spre “nu vreau”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.