Prima întâlnire, la cafea

Unul dintre primele lucruri care ne vine în minte atunci când ne gândim la Italia este modul romantic și pasional de a trăi viața al locuitorilor săi. Însă dragostea nu este singura alchimie în care italienii excelează.

Maniera perfectă de preparare a cafelei s-a dezvoltat datorită creativității italienilor de-a lungul istoriei: o simplă infuzie de cafea măcinată și apă fierbinte a condus la o artă în adevăratul sens al cuvântului, preluată și iubită apoi de întreaga lume. Dragostea și cafeaua chiar merg umăr la umăr: la urma urmei, „Vrei să ieșim la o cafea?” este invitația clasică la o primă întâlnire. Cu peste 20 de miliarde de cafele consumate în întreaga lume, Lavazza aduce gustul, aroma și plăcerea cafelei la masa îndrăgostiților.

Sugestii speciale din partea Lavazza, expert în arta cafelei de 120 de ani

Este, oare, o cafea cea mai bună idee pentru prima întâlnire? Fără îndoială. Iată de ce:

#1. Cafeaua este casual

Poate fi destul de dificil să te decizi cu ce să te îmbraci și ce să faci la prima întâlnire. Atunci când ieși la o cafea, nu există această presiune legată de ținută și nici nu este nevoie să faci planuri elaborate. Puteți să vă întâlniți dimineața, după prânz sau după serviciu.

Dacă vremea este friguroasă, alege o băutură caldă precum un cappuccino fin și cremos, care îți oferă aroma plină și bogată a unui amestec mediu prăjit precum Lavazza Qualità Rossa. Sugestie specială pentru romantici: nu uita de crema delicioasă de lapte pe care îl poți ruga pe barista să deseneze un model special în formă de inimă.

Dacă afară este cald, o alegere excelentă este caffè shekerato, o băutură rece, spumoasă și energizantă. Servește-o cu Lavazza Qualità Oro și bucură-te în voie de conversație!

#2. Specialități de cafea diferite pentru personalități diferite

Alegerea cafelei spune multe despre personalitatea și stilul de viață al cuiva: dacă persoana cu care ai ieșit comandă un espresso dublu, este posibil ca el sau ea să-și dorească să își revină după petrecerea din seara anterioară. A ales o cafea la filtru sau o cafea americană? Cel sau cea din fața ta este tipul de persoană care preferă să ia lucrurile pas cu pas, să-și dea timp să reflecteze și să se gândească pe îndelete înainte de a lua o decizie. Cafea fără cofeină? Caută să fii cât mai relaxat/ă, nu îți dorești să agiți spiritele!

Dacă vrei să îl sau o surprinzi cu o cafea originală, care te diferențiază clar de competiție, roagă barista să prepare o cafea cu ghimbir și scorțișoară, varianta cu gust puternic aromat a clasicului marocchino. O reinterpretare exotică și o combinație neobișnuită, savurată cel mai bine cu Lavazza Qualità Rossa.

#3. Cafeaua înseamnă conversație

 

Atunci când ieși la o cafea, ai cu adevărat ocazia să-l cunoști pe cel din fața ta: spre deosebire de o întâlnire într-un club zgomotos, o cafenea este locul perfect pentru a purta o conversație. Dacă vrei să îți pui în valoare cunoștințele sau dacă, pur și simplu, ați rămas fără subiect de discuție, puteți oricând să vorbiți despre ceea ce se află chiar în fața voastră: cafeaua!

Dincolo de o simplă ceașcă de cafea există o lume întreagă de descoperit: spre exemplu, știi care este diferența dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta? Preferi, mai degrabă, o cafea preparată la presa franceză sau un espresso? Acestea sunt subiecte excelente pentru o conversație foarte plăcută.

#4. Poți încheia oricând elegant o ieșire la cafea

Dacă detaliile pe care le știi despre cafea nu au rezultatul dorit sau dacă, pur și simplu, întâlnirea nu merge așa cum te așteptai, este mult mai ușor să închei o întâlnire la cafea decât, de exemplu, o cină sau o ieșire târzie, fără să-i lași celuilalt o impresie neplăcută.

Recomandarea este să începi întâlnirea cu un espresso, o alegere simplă și elegantă și care, mai presus decât orice, poate fi savurată rapid. Dacă întâlnirea evoluează bine, poți comanda o a doua băutură, cum ar fi o cană generoasă de Lavazza Filtro Italiano, de care să te bucuri pe îndelete, în timp ce te pierzi în ochii celuilalt.

Previous

Argila extraordinară de la L’Oréal Paris

Next

5 idei de articole pentru blog

3 Comments

 1. Cea mai buna cafea am baut-o in Italia. Se pricep si trebuie sa recunoastem asta.
  Cat despre iesit la cafea, mi se pare mereu un pretext de minune.

  • Mihaela Curea: Te cred!
   Lavazza chiar este una dintre brand-urile preferate de cafea și da, o cafea este mereu un pretext excelent. Mi-aș dori ca anul acesta să reușim să stăm la o cafea (sau mai multe :P) împreună.

 2. Uite ca nu am incercat pana acum cafea cu ghimbir si scortisoara.
  Ai baut?
  Cum e la gust?
  Ai mare dreptate! Pretexul iesirii la o cafea duce la relaxare si la noi prieteni 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.