Am fost la film, unul dintre filmele pe care le așteptam de ceva vreme, un film pe care doresc să vi-l povestesc azi și vouă. Recomandare film: The Accountant.

Cum spuneam, The accountant este un film pe care l-am așteptat cu mare entuziasm și trebuie să vă spun că s-a ridicat la așteptări. În regia lui Gavin O’Connor, cu Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons. Nu îmi place Affleck în mod deosebit însă în acest film și-a interpretat rolul chiar foarte bine.

Câştigătorul Premiului Oscar (Argo), Ben Affleck joacă rolul principal în filmul ,,The Accountant: Cifre periculoase”, o producţie regizată de Gavin O’Connor (Miracolul, Mândrie și glorie, Războinicul),  care de vineri, 28 octombrie va avea premiera pe marile ecrane din România.

Trebuie să menționez că, pe lângă poveste, mi-a plăcut foarte mult și coloana sonoră. Dar ce mi-a atras atenția și a făcut ca acest film să se ridice la niște așteptări pe care eu le aveam, a fost faptul că s-a adus în discuție o categorie de oameni, copii mai exact, diagnosticați cu autism. În The Accountant se ridică întrebarea “dacă cumva, noi doctorii, i-am diagnosticat greșit pe acești copii?”, “dacă nu știm noi cum să comunicăm cu ei astfel încât să ne putem înțelege?”. De ce mi-a atras atenția acest moment din film? Deoarece este o problemă cu care se confruntă întreaga omenire la acest moment, sunt foarte multe astfel de cazuri în lume și (chiar dacă suntem în 2016) încă nu s-a găsit o modalitate de comunicare cu cei diagnosticați cu autism.

Bun, acum să trecem la povestea filmului.

Christian Wolff (Affleck) este un matematician care se înțelege mai bine cu cifrele decât cu oamenii. Având drept acoperire biroul său de contabil autorizat dintr-un micuț orășel, Wolff ține contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. În momentul în care Ray King (J.K. Simmons), cel care conduce Divizia de Aplicare a Legii Penale din cadrul Trezoreriei Americane, ajunge pe urmele lui, Christian acceptă oferta unui client legitim: o companie de robotică de ultimă generație, unde un funcționar economic (Anna Kendrick) a descoperit o discrepanță în bilanț în valoare de milioane de dolari. Dar pe măsură ce acesta dezleagă falsurile din registre, tot mai multe persoane încep să moară.

Din distribuția The Accountant: Cifre periculoase mai fac parte Anna Kendrick (Sus, în aer, filmele Pitch Perfect), J.K. Simmons, laureat al premiilor Oscar (Whiplash, filmele Omul-păianjen), Jon Bernthal (Furia: Eroi anonimi, Lupul de pe Wall Street), Jean Smart (serialele Fargo, 24 de ore), Cynthia Addai-Robinson (Star Trek În Întuneric), Jeffrey Tambor (serialul Transparent, filmele Marea mahmureală) și John Lithgow, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Vorbe de alint, Lumea văzută de Garp).

O’Connor s-a ocupat de regia filmului, în timp ce scenariul a fost scris de Bill Dubuque (Judecătorul). Pelicula a fost produsă de Mark Williams și Lynette Howell Taylor, producătorii executivi fiind O’Connor, Jamie Patricof și Marty Ewing.

Echipa de creație din spatele scenei i-a inclus pe directorul de imagine Seamus McGarvey, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Anna Karenina, Remușcare), scenograful Keith Cunningham, editorul de imagine Richard Pearson, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Zborul United 93), designerul de costume Nancy Steiner și Mark Isham, compozitor nominalizat la premiile Oscar (Războinicul, Cândva, pe aici, trecea un râu).

O producţie Warner Bros. Pictures, drama „The Accountant: Cifre periculoase” are premiera în cinematografele din ţară pe 28 octombrie.

Pana ajungeti la cinema, va las in compania trailer-ului.

Vizionare plăcută și vă aștept părerile după ce îl vedeți sau dacă l-ați văzut deja, m-aș bucura să știu cum vi s-a părut

Bye

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro