Viața între a regreta și a nu regreta

În viață avem ocazia să trecem prin multe experiențe, să cunoaștem tot soiul de oameni și să facem alegeri bune, mai puțin bune sau de-a dreptul grave. Cu bune și cu rele este viața noastră și trebuie să mergem mai departe însă cred că mereu trăim viața între a regreta și a nu regreta.

Vă scriu aceste rânduri inspirată fiind de vlog-ul Denisei Luntraru (chiar vă invit să o urmăriți, o să vă placă tare mult). Mulțumesc, Denisa. Ea povestește acolo despre greșeli pe care le-a făcut și pe care le regretă. Merită să vedeți vlog-ul deoarece sunt niște situații prin care am trecut/trecem toți la un moment dat în viață.

Eu nu agreez termenul „greșeală” ci prefer să consider aceste situații niște experiențe din care am învățat, pentru că da, în viață este bine să înveți mereu, mai ales dacă ai trecut prin niște experiențe mai puțin fericite și nu ai luat cele mai bune decizii.

Nu, chiar nu regret absolut nimic din ce am făcut/ales, dar mereu este loc de mai bine.

Știu, pare greu de înțeles (doar pentru unii) însă eu sunt acea persoană care la întrebarea „Ce ai face diferit dacă ai putea da timpul înapoi?” ar răspunde clar și răspicat „Absolut nimic”. Nu pot să spun la fel de clar și răspicat că îmi place 100% viața mea la acest moment, dar consider că este foarte important fiecare efort pe care îl fac pentru a o îmbunătăți.

Nu am capaciatea să îmi trăiesc viața între a regreta și a nu regreta ceva/pe cineva deoarece, orice am făcut, orice alegere aș fi luat, am învățat, iar asta pentru mine contează cel mai mult deoarece asta mă definește, asta m-a ajutat să ajung unde sunt azi, să fiu cine sunt azi, cu bune și mai puțin bune.

Văd în jurul meu mulți oameni care își creează singuri niște experiențe atât de urâte și le tot repetă la nesfârșit. Apoi se plâng și așteaptă ca și cei din jur să le plângă de milă. Ei nu stau să se gândească la ce au făcut, cum se pot schimba, cum îi afectează asta pe cei din jur și apoi ori dau vina pe alții ori pe viață ori dau din umeri și aruncă un „Doamne ajută, poate o fi mai bine mâine”.

Nu cred că există o ființă din asta atotputernică care stă să-ți planifice următoarea zi și decide dacă vei avea o zi bună sau nu. Dar tu poți face asta cu viața ta, dacă te hotărăști să nu o mai lași la voia întâmplării.

Consider că în momentul în care un om regretă ceva/pe cineva, acel om nu a învățat absolut nimic și este foarte probabil să repete din nou și din nou aceleași experiențe neplăcute care, evident, îi vor aduce suferință, regret, dezamăgire, etc.

Bineînțeles, există totuși niște limite. În momentul în care ai făcut ceva foarte urât/grav și nu te mustră conștiința, nu îți dai seama și nu te apucă regretele, cred că ai o problemă și trebuie să apelezi la ajutor specializat. Dar asta este altă poveste.

Care este părerea ta despre regrete?

Previous

5 idei de articole pentru blog

Next

Duminica pozitivă #164

2 Comments

 1. Bună!
  Sunt în totalitate de acord cu tine, lucru care mi se întâmplă foarte rar în viața 😀 (să fiu de acord complet cu ce scrie/spune cineva )
  Eu am făcut multe prostii sau alegeri mai puțin inspirate. De unele nu sunt mândru, de altele mă amuz pentru că la acel capitol se încadrează. Nu aș schimba pe niciuna pentru că dacă fac asta, atunci nu mai sunt eu cel de acum.
  Toata au dus către prezent și mi-l asum așa cum e 🙂
  Zi veselă de vineri

  • Marin: Consider regretul o pierdere de vreme și imaginație. În cazul în care nu este ceva foarte grav, mai degrabă m-aș concentra pe soluții decât pe regrete.
   Weekend liniștit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.