Reguli de bun simț la cinema

Nici nu ai idee de când tot spun că scriu acest articol. De foarte multă vreme m-am gândit să-l scriu deoarce, de câte ori am mers la un film, am tot dat de tot felul de oameni și serios că este mare nevoie de un set de reguli de bun simț la cinema.

phoenix.org.uk

Nu sunt genul care să fac educație nimănui. Nu-i treaba mea. Fiecare e cum i se pare mai bine că trebuie să fie și fiecare se comportă cum crede că îi este mai bine. Însă și eu, ca orice alt om, ajung la o limită.

Nu știu cum se întâmplă, cum se aliniază planetele în zilele în care merg eu la cinema, însă nu a existat moment în care să merg la film iar pe scaunul din spatele meu să nu stea cineva care să nu dea din picioare pe toată durata filmului. Dar zici că e ca un făcut! Nici bine nu începe filmul că începe să lovească scaunul meu cu picioarele.

Și de fiecare dată mă întorc, mă uit în spate, poate poate se simte cumva persoana care are mâncărici la picioare și se oprește. Nimic. N-ai să vezi așa ceva.

Chiar de curând, săptămâna trecută când eram la Buzău la Festivalul internațional de film, intru să vizionez un lungmetraj, în spatele meu o doamnă trecută de 45 de ani a început să dea cu picioarele în scaunul meu după nici 10 minute de la începerea filmului. M-am întors, m-am uitat, nimic. Nu s-ar fi simțit.

#1. Dacă te plictisești la cinema, chiar de la începutul filmului, am o soluție pentru tine.

Pleacă acasă.

#2. Ai ieșit la cinema? Super! Comportă-te ca atare.

Nu știu cum te comporți de obicei și pe unde mai dai cu picioarele în scaune, dar când vii la cinema măcar încearcă să dai dovadă de bun simț. Nu cred că leșini sau te ia cu greață dacă nu dai cu picioarele în scaun preț de o oră jumătate.

#3. Oprește sunetele telefonului mobil.

Nu interesează pe nimeni ce melodie ai când îți sună telefonul în mijlocul filmului și nu cred că ești o persoană atât de importantă încât să nu-l poți seta pe silent până ieși din sala de cinema.

Ai întâlnit astfel de oameni la cinema? Ce ai făcut?

Ce alte reguli de bun simț crezi că s-ar mai impune la cinema?

Previous

HeyDay – cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România

Next

Puștoaica voia să fumeze

2 Comments

  1. De cand am vazut titlul m-a bufnit rasul =)))) Mie imi “plac” cei care isi intind picioarele pe scaunul din fata si ajung sa am niste talpi pe langa nas.
    De faza cu zgaltaitul scaunului am avut parte in avion, cand un kinder prost crescut ma zapacise de cap. Dupa vreo jumatate de ora de joyride, i-am zis pe un ton amabil mamei sa ii explice copilului sa nu mai imi loveasca scaunul. S-a dovedit ca avea cu cine sa semene kinderul. Cum aveam zbor de 4 ore, am rezolvat situatia vorbin cu insotitoarea de zbor, care mi-a gasit un alt loc.

  2. Teodora: Wow, prin ce situații ai trecut și tu. Cred că dacă mă trezeam cu niște tălpi pe scaun plecam direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.