Relaxare, meditație și gânduri bune

Îmi plac momentele perioadele în care îmi pot dedica mai mult timp mie. Sunt perioade de care profit la maxim, drept pentru care îmi iau pauze destul de lungi de la blog. Poate că vi se pare puțin neobișnuit că o persoană are acest gen de perioade însă sunt foarte multe lucruri de învățat și de asimilat atât de la viață cât și de la propria persoană.

Tocmai de aceea practic meditația. Mă ajută să ajung…la mine, la sufletul meu. Faptul că practic meditația nu este o fiță, deși mulți așa o percep, ci pur și simplu am înțeles ceea ce îmi face bine și îmi aduce, printre altele, echilibru în viața de zi cu zi.

Pe lângă meditație mai practic și câteva tehnici de respirație care mă ajută enorm în controlarea emoțiilor și modul în care reacționez la situațiile pe care viața mi le așterne în cale, în fiecare zi. Este foarte important să știm cum să ne controlăm emoțiile și reacțiile în loc să ne lăsăm conduși de ele. Evident, cel puțin pentru mine, tehnicile de respirație se fac la începutul meditației. De asemenea, se pot face (fără a fi urmate de meditație) oricând este nevoie.

Într-un fel, am înțeles de ce oamenii nu practică meditația, spun că este o tâmpenie, o pierdere de vreme și mulți au impresia că este o prostie să stai cu ochii închiși și atât. Nu este chiar așa. De fapt, nu este deloc așa. Sunt multe de spus pe această temă însă cel mai important este că în momentul în care îți relaxezi corpul, începi să respiri corect și închizi ochii, furtuna de gânduri (de care are parte toată lumea indiferent de funcție/poziție socială etc) se oprește. Aici este problema: mulți nu suportă acea liniște și le este frică de ceea ce ar putea ieși la suprafață (din interiorul lor). Poate fi un proces foarte dureros pentru unii însă în momentul în care ai conștientizat și ai trecut peste acea durere vei fi o persoană complet schimbată.

Deja am scris mai mult decât îmi propusesem și am abordat un subiect pe care nu-mi doream neapărat să-l mai abordez pe blog însă asta a ieșit. Eu mă întorc la pauza mea însă nu înainte de a vă spune că vă doresc o zi excelentă și îmi doresc ca toate lucrurile bune și de care aveți nevoie să le primiți cât mai repede cu putință. Vă îmbrățișez cu drag.

Previous

Lauda de sine nu miroase a bine

Next

Om

6 Comments

 1. Normal ca cei care nu au rabdarea de a face asta cred ca este o tampenie. Nu se trezesc vorbind aiurea cei care o practica!
  Piesa e grozava, mereu imi da o senzatie de liniste…

  • Addicted: Eu m-am obișnuit deja să iau oamenii exact așa cum sunt, să accept părerea fiecăruia fără a judeca și să trec mai departe. Nu am de ce să explic unui om ceea ce nu dorește (încă) să înțeleagă. Mă bucur că îți place piesa. Eu am descoperit-o acum 2 zile și încă o am pe repeat.

 2. Roxana

  Yoga ( tot un fel de meditatie este, nu ? ) intr-adevar face minuni ? Adica este o metoda buna de relaxare etc. ?

  • Roxana: Yoga este mișcarea corpului combinată cu respirația. Eu am luni bune de când practic yoga și chiar este foarte relaxantă. Spre exemplu, eu am scolioză (ca majoritatea oamenilor, de altfel) și ocazional am dureri de spate. Făcând câteva mișcări de yoga, durerea îmi trece de tot. Deci da, poți spune că face minuni. Practici deja sau te gândești să încerci?

 3. La mine în loc de meditaţie e tăcerea.
  Astăzi am tăcut. Eram neliniştită pentru că m-au nemulţumit nişte chestii şi în loc să caut nod în papură am tăcut. Întotdeauna mă simt mult mai bine după o perioadă de tăcere.

  • Cătălina: Te felicit! Asta înseamnă că ai ceva autocontrol. Și tăcerea este o formă de meditație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.