Migrenele. Pot să apară din o mie și una de cauze, iar cum niciodată numeni nu merge la doctor pentru a afla cauza unei simple dureri de cap sau chiar a unei migrene supărătoare, cauza nu se va afla niciodată. Cei care merg la medic, merg deja după ce migrenele îi chinuie zile și poate chiar săptămâni la rând.

Află chiar acum care sunt remediile naturale recomandate pentru migrene la care poți apela ori de câte ori ai nevoie!

Parte dintre migrenele pe care le putem avea se datorează unei alimentații necorespunzătoare. Știu că vei da ochii peste cap, întrebând „Da’ bine și atunci ce să mai mâncăm?!” și te înțeleg perfect. La câte sfaturi găsești astăzi pe internet despre alinarea migrenelor, la câte recomandări citești și încerci să le aplici, nu-i de mirare că ai ajuns la concluzia:

Bun, dar eu ce mai mănânc dacă vreau să fiu un om sănătos?

Întrebarea este alta: „Ce pot să mănânc pentru a preveni migrenele?”, iar dacă ești una dintre persoanele care suferă în mod constant de aceste dureri, înțelegi exact la ce anume mă refer. Dacă nu ai migrene în mod constant (chiar m-aș bucura dacă ești o persoană sănătoasă), vei afla imediat despre ce este vorba.

Ce este recomandat să eviți?

Iată o listă cu alimente care musai trebuie evitate pentru a preveni apariția migrenelor dar și în perioada în care migrena deja s-a instalat.

  • Brânza cu mucegai
  • Ciocolata
  • Vinul roșu
  • Băuturi care conțin cofeină (cafea, ceai verde, ceai negru, cola, etc.)
  • Alimente care conțin nitrați
  • Fructe confiate

Ce este recomandat să consumi?

Alimentele bogate în magneziu, spre exemplu, pot fi de un real ajutor. Alune, migdale, nuci, banane, legume, avocado, smochine. Deficiența de magneziu din organism poate fi una dintre cauzele apariției migrenelor.

Un alt exemplu îl reprezintă suplimentele cu vitamina B2. De asemenea, lipsa vitaminei B2 din corp poate cauza apariția migrenelor. Nucile, carnea, ouăle, legumele sunt surse naturale din care poți asimila vitamina B2.

O altă cauză pentru apariția migrenelor poate fi reprezentat de consumul prea scăzut de apă. Asigură-te că bei suficientă apă zilnic.

Acestea sunt doar câteva dintre remediile care îți pot fi de folos în prevenția migrenelor. Ține cont de faptul că informațiile pe care le găsești în acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc un consult de specialitate efectuat de medicul tău. Dacă suferi de migrene, cu siguranță ar trebui să mergi la un consult de specialitate.

Ce remedii naturale folosești în caz de migrenă? Scrie-mi în comentarii.

Sănătate!

Follow: