Rezultatele Sondajului FNTM dedicat antreprenoriatului

În această toamnă am participat la un sondaj dedicat tinerilor antreprenori. Acest sondaj se numea “Vrei să devii antreprenor?” și a fost desfășurat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM), au răspuns 1.143 de persoane și ieri am primit rezultatele Sondajului FNTM dedicat antreprenoriatului.

La sondaj au participat 1.143 de persoane, domiciliate în 384 localități urbane și rurale din cele 41 de județe ale României, și din București, la care se adaugă români din Republica Moldova și din Diaspora.

Raportul cercetării a fost elaborat de Bruno Ștefan, sociolog și președinte al Biroului de Cercetări Sociale – BCS.

Sondajul FNTM dedicat antreprenoriatului

Rezultatele complete ale acestui sondaj le puteți găsi aici.

Din 1.143 de respondenți, 87.2% intenționează să lanseze o afacere în următorii 2 ani. Printre cele mai vizate domenii de activitate sunt: Comerț – 15.3%, Prestări servicii – 14.9% și Turism – 13.4%.

69% dintre respondenți au declarat că dețin experiență profesională sau studii în domeniile afacerii vizate. Cu toate acestea, 83.7% consideră utilă participarea la un program de formare antreprenorială.

Respondenții consideră că Birocrația stufoasă – 67.3%, Taxele mari – 59% și Corupția – 46.3% sunt cele mai mari 3 impedimente pentru succesul unei afaceri în România.

Dintre cele mai importante 3 calități, valori sau condiții necesare succesului în afaceri au fost menționate Încrederea, optimismul, dorința de succes – 43.3%, Imaginația, viziunea asupra unei afaceri – 37.4% și Capacitatea de a organiza și conduce oamenii – 33.7%. Acestea sunt urmate de Voința de a lupta, de asumare a riscului – 31% și de Cinste, onestitate, morală – 29.3%.

Sondajul a fost realizat în contextul Apelului de finanțare România Start-up Plus, prin care persoanele interesate pot beneficia de anul viitor de finanțări de maxim 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri non-agricole, în mediul urban din țară.

FNTM a aplicat un proiect pe acest Apel la nivelul Regiunii Centru. În cazul în care proiectul nostru va fi selectat, în 2017 vom contacta persoanele interesate de oportunitățile de finanțare în vederea demarării unei afaceri în județele Regiunii Centru.

Ce părere ai despre aceste rezultate?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

La Veranda, Crăciunul se simte ca acasă

Next

Duminica pozitivă #131

1 Comment

  1. Lazar Adrian

    Mi se pare nasol ca in top 3 domenii de activitate nu se afla productie 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.