Sărăcie materială vs sărăcie sufletească

Din punctul meu de vedere, există două tipuri de sărăcie: cea materială/financiară și cea interioară/sufletească. Consider că sunt foarte mulți cei care se încadrează în cea de-a doua categorie… Despre sărăcia materială/financiară, nu vă mai povestesc deoarece deja știți cu toții ce înseamnă însă vă spun puțin despre sărăcia interioară, cea sufletească.

Sunt mulți cei care nu mai sunt capabili să se bucure pentru binele altora, să găsească magia ascunsă în spatele zâmbetului inocent al unui copil, să se bucure de minunata apariție a soarelui, să aprecieze ajutorul dezinteresat acordat de cineva, să se minuneze în fața imensei splendori a naturii. Eu îi consider pe acești oameni, cu adevărat, săraci. Ei stau mereu și se gândesc că le lipsesc banii, casele, mașinile de lux, hainele scumpe și telefoane mobile de ultimă generație. De parcă viața doar la asta s-ar reduce…

Când ai sufletul împietrit, atunci da, chiar ești cel mai sărac om din această lume.

Previous

Exactly

Next

Quick Q (11)

3 Comments

  1. Am văzut atât de mulți oameni bogați financiar, dar nefericiți, fără prieteni, fără familie. E trist că ne preocupă prea mult partea financiară și uităm să ne bucurăm de viață, de sănătate, de lucruri mărunte.
    Un articol frumos!

    • Mihaela Curea: Într-adevăr trist…
      Mulțumesc, mă bucur că este pe placul tău 🙂

  2. Din pacate , in ziua de azi majoritatea oamenilor sunt mult prea ocupati de starea lor financiara ca sa se mai poata bucura de lucrurile simple dar frumoase care ne inconjoara. Pacat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.