Schimbarea nu vine din neant

Țin să menționez încă de la început că articolul de față nu face referire la nici unul dintre evenimentele prin care trece România la acest moment. Acest articol este o notă personală, este o lecție pe care eu sper că am învățat-o bine și am speranța că este/va fi folositoare măcar pentru unii dintre voi. Sper că este clar pentru toată lumea. Bun. Acum, că am lămurit asta, pot începe.

Aseară, după niște discuții, am stat să mă gândesc la niște chestii și bine am făcut căci am avut ceea ce mulți numesc an aha moment. Știți, acel moment în care stai și te gândești și la un moment dat te prinzi, totul devine foarte clar și îți spui (după caz, în gând sau cu voce tare) „Ahaaaaa, deci așa stă treaba!”. Nu râdeți . Înțelegeți despre ce vorbesc dar hai să explic.

Schimbarea vine din interior, este individuală și da, e mult de muncă pentru a o obține! Toți ne dorim schimbări, ne așteptăm ca aceste schimbări să se întâmple peste noapte și ne dorim să nu facem absolut nimic pentru a avea rezultate. Dacă „nu avem timp”, ce să facem? Nu-i așa? Este o atitudine greșită care ne aduce numai neplăceri și suferință. Nu asta ar fi problema însă, fără a realiza, chiar noi putem aduce neplăceri și suferință persoanelor din jur. Pentru ce?

Sinceră să fiu, nici eu nu prea am înțeles cu adevărat chestia asta până acum. Și da, fie că am arătat-o sau nu, fie că am spus-o sau nu, am suferit. Încă am foarte multe întrebări la care încerc să găsesc răspunsuri și cu siguranță le voi descoperi în curând. Până atunci nu-mi rămâne decât să observ exact ceea ce este, să accept, să învăț și să merg mai departe. Asta este ceea ce vă recomand și vouă.

Am fost crescuți într-un anume fel și avem o mentalitate care pe alocuri nu ne aduce nimic bun. Vrem schimbare și cu toate astea nu facem nimic. Așteptăm ca alții să facă în locul nostru, așteptăm ca alții să se schimbe pentru noi și îi învinovățim dacă nu o fac. Este o atitudine total greșită. Nu altul trebuie să facă în locul nostru și nimeni nu are obligația să se schimbe pentru noi ca să ne fie pe plac. Nu acea persoană vrea schimbarea, ci noi. Deci cine ar trebui să facă ceva?

Fiecare persoană care intră în viața noastră are un rol foarte important și ar fi cazul să fim mai atenți și mai îngăduitori. Fiecare persoană care intră în viața noastră este diferită și unică; tocmai de aceea este foarte greșit să ne dorim să o schimbăm după bunul plac. Fie că vrem sau nu să acceptăm chestia asta, chiar avem de învățat de la fiecare om în parte.

Vrei cu adevărat o schimbare? Începe cu tine!

Foto

Previous

Life is an adventure

Next

Everyday is a gift

2 Comments

  1. Ca să citez un blogger care a citat şi el pe cineva 😆 , “Be the change you want to see in the world” – Ghandi

    • Cătălina: Cam așa ceva însă aici e vorba de o chestie destul de personală deși am descris-o la un mod mai general. Ghandi știa el ce știa 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.