Sănătatea. O stare de armonie a organismului pe care este bine să o păstrăm cât mai mult timp cu putință. Din cauza alimentației necorespunzătoare și a stress-ului este cam dificil, dar ne putem ajusta stilul de viață pe ici pe colo și putem lua niște suplimente alimentare care ne pot fi de un real ajutor. Hai să-ți spun care sunt cele 6 suplimente alimentare de la SECOM pe care le iau constant, poate îți va fi mai simplu să alegi.

Sunt ceva ani buni de când, pe lângă o alimentație cât de cât sănătoasă, iau și suplimente alimentare. Am încercat multe, unele bune, altele mai puțin bune, însă acum le-am găsit pe cele potrivite.

Alimentația joacă un rol foarte important în menținerea stării de sănătate fizică și psihică, dar și în prevenirea anumitor boli. De aceea este important ca la raft să alegem produsele cele mai bune și mai sănătoase, chiar dacă asta înseamnă să scoatem ceva mai mulți bani din buzunar. Numai gândindu-te la câți bani ai scoate din buzunar în cazul în care ajungi la medic, parcă nu îți mai vine să mănânci orice aliment doar pentru că este mai ieftin. Cel puțin, eu așa gândesc.

Pe de altă parte, am spus-o și o repet cu mare dezamăgire, românului îi lipsește cu desăvârșire răbdarea și educația la raft. Așa o numesc eu. Ce înseamnă asta? Citirea etichetelor și înțelegerea ingredientelor pe care le conține produsul ales. Știu, sunt E-uri care au o groază de alte denumiri și de fapt este aceeași substanță. Nu intru în aceste detalii, dar măcar în linii mari, fiecare dintre noi ar trebui să știe exact pe ce dă banii și ce bagă în organism.

Suplimentele alimentare pot ajuta foarte mult la menținerea unei stări de sănătate la un nivel optim. Unele ne oferă vitamine și minerale, altele extracte din plante destinate să ajute un anume organ, iar altele au capacitatea de a diminua efectele secundare ale anumitor medicamente pe care le luăm.

Am hotărât să adopt un stil de viață mult mai sănătos, urmând dieta mediteraneană (în curând voi scrie un articol separat pe acesta temă și voi da și sugestii de mic dejun, prânz și cină) și iau aceste 6 suplimente care îmi ajută organismul să revină la starea lui de sănătate optimă. În ultima perioadă, din motive personale, starea mea de sănătate nu este tocmai cum ar trebui să fie, ficatul și rinichii având puțin de suferit. De aici o stare de oboseală cronică, mâini și picioare umflate, balonare, stări de greta și amețeală.

Cumpăr toate aceste suplimente de la farmacia Tei deoarece le găsesc la un preț mult mai mic decât la alte farmacii și nu s-a întâmplat să nu fie în stoc, cel puțin până acum. Nu vă voi scrie prospectul fiecărui supliment deoarece ar ieși un articol ridicol de lung. Mă gândesc că dacă sunteți interesați de unul sau mai multe dintre suplimente ori le veți căuta ori mă veți întreba.

#1. Alive de la Nature’s Way (SECOM)

30 tablete – 43 RON

Un super complex de multivitamine și multiminerale menit să dea un boost de energie organismului printr-o serie de vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți, fitonutrienti, micronutrienti (din ciuperci) și alți nutrienți speciali.

L-am luat deoarece începusem să mă simt foarte obosită și nu mă puteam concentra deloc. Încă din primele zile de administrare am început să simt o schimbare, mă puteam concentra mai ușor și simțeam că am energie pentru a face față task-urilor de la birou și de acasă.

Se iau 1-3 tablete pe zi. Eu am luat câte 3 până mi-am mai revenit, apoi am continuat cu 2 tablete/zi pentru a-mi menține starea.

#2. Spirulina de la Nature’s Way (SECOM)

100 capsule – 39 RON

Știm cu toții beneficiile spirulinei. Practic, este o algă de culoare verde-albastră. Culoarea acesteia este dată de cei doi pigmenți din structura sa celulară, clorofilă (verde) și ficocianină (albastru).

Vă povesteam aici și aici că trec printr-o perioadă foarte grea.

Spirulina mă ajută foarte mult să îmi mențin nivelul de stress în parametri cât de cât normali. Pe lângă asta, are un rol detoxifiant la nivelul întregului organism și reduce dregradarea țesuturilor.

Se iau câte 2 capsule de 3-4 ori pe zi. Personal, am respectat indicațiile, iau această cantitate zilnic și mă ajută enorm. Sincer, nu mă așteptam ca niște capsule să fie atât de benefice, dar uite că s-au dovedit a fi.

#3. Sinus Wellness de la KAL (SECOM)

30 tablete – 38 RON

Am probleme cu sinusurile de ani întregi. Se inflamează când îmi e lumea mai dragă și îmi dau niște migrene care pot ține și câte o săptămână întreagă. E horror. Nu am încercat chiar foarte multe chestii pentru a remedia treaba asta, iar operația iese din discuție.

Am descoperit Sinus Wellness fix într-o zi în care mă chinuia o migrenă de genul ăsta (era ziua în care am mers la farmacie să-mi iau toate suplimentele). Se iau 3 tablete de 1-3 ori pe zi. Le-am cumpărat, am ajuns acasă și imediat am luat 2 capsule. A trecut migrena care nu trecea nici cu parasinus, nici cu nurofen forte. Evident, am continuat să le iau.

Acum am o răceală foarte urâtă, care sper să treacă în curând. În cazuri de genul, pare să nu își facă efectul, cel puțin nu în ceea ce mă privește. Totuși trebuie luat în calcul vechea mea problemă cu sinusurile. Poate la alte persoane dă rezultate și la astfel de răceli mai puternice.

#4. Total Clense Kidneys de la Solaray (SECOM)

60 capsule – 49.50 RON

Cred că dacă nu există o problemă majoră, rinichii sunt lăsați de izbeliște când ne gândim să luăm suplimente pentru a ne simți mai bine. Luăm pentru orice altceva însă la rinichi nu ne gândim.

Eu m-am gândit la ai mei și am zis să îi ajut să revină la funcția normală deoarece de ani buni am mâinile și picioarele reci și umflate. Dacă suferiți de așa ceva (știu că asta este o problemă foarte des întâlnită în rândul femeilor), de la rinichi vi se trage. Anul ăsta i-a întrecut pe toți la capitolul mâini și picioare reci și umflate așa că am decis să fac ceva în această privință. La medic am fost, nu prea m-a ajutat (adică mai deloc). Așa că am căutat un supliment alimentar care m-ar putea ajuta.

Se iau 2 capsule pe zi și credeți-mă, face minuni. La început luam câte 2 capsule de 2 ori pe zi, iar după ce mi-am mai revenit cât de cât, am luat doar 2 capsule/zi, cum este trecut pe ambalaj.

#5. Liver Blend SP-13 de la Solaray (SECOM)

100 capsule – 29.50 RON

Oh boy, ficatul meu e cel mai fericit. Vă spuneam mai sus că ficatul meu s-a cam răzvrătit în ultima perioadă. Cam din iunie-iulie a început să dea semne de oboseală. Am avut atunci o criză de bilă destul de serioasă și am decis că trebuie să iau măsuri. Am avut grijă puțin la alimentație dar știam că nu va fi suficient, așa că am început să caut un supliment dedicat acestei probleme. Și l-am nimerit pe cel mai bun. Adică eu consider că este cel mai bun deoarece își face efectul de minune.

Se iau 1 capsula de 2-4 ori pe zi și are atât de multe beneficii. Dacă îi căutați prospectul o să le puteți citi acolo pe toate însă pe mine mă ajută să mențin funcția ficatului în parametri cât de cât normali. Mai am de luat până să îmi revin complet însă nu mai am acea oboseală cronică despre care vă spuneam.

#6. Passion Flower de la Solaray (SECOM)

30 capsule – 23 RON

Floarea pasiunii. În linii mari, este un calmant natural care ajută sistemul nervos să se relaxeze. Are cu mult mai multe beneficii, de aceea vă invit să îi căutați prospectul să le citiți pe toate, deoarece dacă se întâmplă să treceți prin perioade dificile vă poate fi de un real ajutor.

Se ia o capsulă pe zi. În perioadele mai stresante, când simțeam că nu mai fac față și aveam și coșmaruri, luam câte 2/zi. Acum iau doar 1 capsulă/zi.

Tu ce suplimente iei pentru a-ți menține starea de sănătate?

*Trebuie să menționez că acesta nu este un articol sponsorizat. Pur și simplu, iau aceste suplimente alimentare de ceva vreme, mă ajută foarte mult și am decis să împărtășesc asta cu voi.