4 lucruri pe care să le faci când nu ai nimic de făcut

Încep săptămâna cu un subiect pe care l-am mai abordat aici pe blog de nenumărate ori: timpul. Sunt atât de multe lucruri de făcut și atât de puțin timp pentru a le face, însă uneori ajungem să ne plictisim, să considerăm că nu avem nimic de făcut. Iată 4 lucruri pe care să le faci când nu ai nimic de făcut.

Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană practică și productivă. Sau cel puțin asta intenționez. De plictisit, mă plictisesc foarte rar și de obicei încerc să îmi găsesc rapid ceva de făcut deoarece nu-mi place starea în care mă duce această plictiseală. În plus, dacă apuc să mai tai de pe listă și niște chestii care trebuiau făcute, cu atât mai bine.

Nu, nu mă uit la televizor. Mă uit zilnic la câțiva vloggeri de pe la noi și din afară, iar în rest scriu, citesc, încerc să mă odihnesc, fac chestii care trebuie făcute, etc.

Oamenii productivi nu au timp să se plictisească.

Iată câteva lucruri pe care le poți face când crezi că nu ai nimic de făcut.

#1. Organizează ceva

Orice. Dulapul de haine, sertarul cu pungi, pixurile care stau aruncate peste tot prin casă, blog-ul (în caz că ai unul și este un haos fără sfârșit prin temă, dashboard și drafts), geanta pe care o cari zilnic după tine, etc. A, și nu uita de portofel, acel loc din care doar tu mai lipsești că în rest ai îndesat totul acolo.

#2. Planifică-ți ziua/luna/anul

Când ai ceva timp la dispoziție, este momentul perfect pentru a-ți planifica ziua/luna/anul. Nu mai zic că dacă te-ai apucat de bullet journaling, este momentul ideal să te apuci de desenat și organizat toate cele pe acolo. Când ai timp și faci ceva care îți place sau care știi că îți este de un real ajutor, te simți de 1000 de ori mai bine decât dacă ai petrece o zi întreagă la un spa. Bine, dacă ai o zi întreagă la dispoziție și vrei să mergi la spa, lasă toate și mergi la spa.

#3. Educă-te. Urmează un curs gratuit

În zilele noastre, doar cine nu vrea nu învață. Exagerez puțin cu afirmația asta, știu că sunt și oameni care nu au acces la nimic, dar în general mă adresez celor care au și timp și posibilități și poate mai știu și o limbă străină. Sunt atât de multe resurse online, gratuite, care ne ajută să ne continuăm educația în diferite domenii de interes, încât ar fi păcat să nu profităm.

Îți las câteva link-uri de care să profiți 😉

9 resurse gratuite pentru a-ți continua educația

5 site-uri gratuite unde te poți educa

6 lucruri pe care le poți face să devii o persoană mai inteligentă

8 aplicații care te ajută să înveți gratuit o limbă străină

#4. Editeză niște poze pentru contul de Instagram

Ai un cont de Instagram? Sigur știi că trebuie să postezi constant imagini mișto. Altfel nu te miri de ce nu ai followers. Editeză niște poze pe care le-ai făcut. Nu le posta pe toate deodată deoarece este enervant pentru cei care te urmăresc, iar dacă te urmăresc eu, este cu atât mai enervant. Dacă nu ai un cont de Instagram, te sfătuiesc să îți faci unul, o să-ți placă.

Îți las contul meu de Instagram, dar nu degeaba, te invit să-mi dai un follow. Acum, da?! 😉

Și iată, dragii mei și dragile mele, cum nu se pierde vremea, cum poți fi o persoană productivă chiar și atunci când crezi că te plictisești.

Și? Zici că te plictisești des?

Previous

Duminica pozitivă #150

Next

Cum să oprești mâncatul pe fond emoțional

1 Comment

  1. Plictiseala? Când? Cum? Cine?
    Când mă plictisesc, ud florile, fac ordine în dulapuri/sertare, fac poze prin grădină, citesc articole, planuri de weekend/vacanță 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.