Nu știu cum ești tu dar eu vreau să-ți dau unfriend. De pe Facebook, da. Și de pe Twitter. Da, și de pe Instagram. De peste tot! Vrei să știi de ce?

De fapt, știu cum ești tu sau cel puțin așa credeam. Te-am avut până acum în lista de prieteni și îmi plăceau postările tale, nu-ți dădeam share pentru că oricum o fac foarte rar, dar mereu aveai un like de la mine. Bine, încă te mai am în lista de prieteni și îmi este greu să-ți dau unfriend dar îmi fac eu curaj într-o bună zi și te scot de acolo.

Nu, nici măcar nu ne cunoaștem personal, n-am schimbat o vorbă niciodată, nu ne-am văzut la nici un eveniment, dar ne urmărim pe rețelele de socializare de ceva ani buni și te apreciam. Adică, ne-am văzut pe la evenimente însă tu nu știi să saluți.

E doar o idee, dar vreau să-ți dau unfriend.

Doar că de o perioadă încoace te-ai schimbat și postezi numai chestii… cum să zic asta cât mai delicat…nu neapărat neinteresante pentru mine dar… ai postări de oameni idioți, parcă habar nu mai ai pe ce lume te afli. Poftim, am spus-o!

Da, știu că te superi, știu că tu, cel/cea care citești acum aceste rânduri, crezi că este vorba despre tine. Îți pot spune doar că este bine să te consideri o persoană importantă. Dar această postare, deși scrisă la modul general, face referire la maxim 2-3 persoane pe care le am în lista de prieteni, pe diferite rețele de socializare.

Dar ție, persoanei căreia doresc să-i dau unfriend, mai am să îți spun câte ceva. Vezi tu, eu înțeleg foarte bine că oamenii se schimbă. Îi schimbă viața, circumstanțele, relațiile cu ceilalți. Tu, dacă ai avut parte de o schimbare majoră în viața ta, fie ea pozitivă sau negativă, ai dezvoltat o fixație pentru acel lucru care ți s-a întamplat și acum încerci ca prin postările tale să îi faci și pe alții să îți cânte în strună, să fie mereu de acord cu tine, că de nu, e vai și amar, o consideri o discriminare, un dezastru în adevăratul sens al cuvântului.

Să fiu sinceră, nu doresc să îți dau unfiend, dar nici nu mă voi alătura unui grup pe care îl faci pe facebook, nu voi da share cauzei pe care tu o susții oricât de multe mesaje mi-ai scrie în privat și ai insista sub pretextul că “nu îți ia mai mult de un minut să dai un share”, nu voi semna nici o petiție pe care vrei tu să o semnez.

Vrei să știi de ce? Sigur vrei să știi pentru că altfel simți că nu înțelegi de ce o altă ființă umană nu este capabilă să creadă în cauzele pe care le susții tu. Îți spun acum. Nu fac toate acestea deoarece nu sunt lucrurile în care eu cred. Este treaba mea în ce cred eu. Cert este că nu am venit niciodată să te agasez cu mesaje și cauze și petiții și mai știu eu ce.

Degeaba încerc să te fac să înțelegi că deja te-ai alăturat acelei categorii de oameni obsedați. Ar fi total initil așa că am să te las să zaci în ignoranța ta, cât timp consideri tu că poți. Dar până atunci, probabil eu și mulți alți oameni din listele tale de prieteni virtuali, îți vom da unfriend după unfriend, poate poate te prinzi într-o bună zi că nu acesta este modul în care să te promovezi și să îți promovezi cauzele.

Pana atunci…nu, nu îți doresc succes, ci…sper să îți revii, să redevii persoana minunată care erai în vremuri de mult apuse sau cine știe, poate chiar să apuc să văd o versiune cu mult mai bună a personalității tale.

Buh bye.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro