Viața spirituală cere să avem o metodă bună de lucru. Cițiți sau auziți rostindu-se o frază ce vă uimește și timp de câteva minute aveți senzația că trăiți o nouă viață. Nu este o iluzie: toate cuvintele adevărului posedă o adevărată putere magică.

Să nu vă mulțumiți însă cu uimirea. Luați acest cuvânt și încercați să trăiți întreaga zi cu el. Lucrând, plimbându-vă, ascultând muzică, gătind sau spălându-vă, să nu renunțați la el și studiați-l sub toate aspectele sale, încercați să înțelegeți cum se verifică în toate domeniile și în toate circumstanțele vieții pentru a-l face să se încarneze în voi. Iată singura metodă bună de lucru.

Nu veți uita adevărurile concretizate în voi, chiar dacă într-o zi vă pierdeți memoria. Poate nu veți ști să le exprimați în cuvinte, pentru că memoria ca însușire a corpului mental vă va părăsi, dar amprenta lor va rămâne mai profund în voi: veți pleca în lumea de dincolo cunoscând aceste adevăruri și, când veți reveni pe pământ, le veți aduce din nou cu voi, fiindcă ele vor constitui chintesența ființei voastre. – Omraam Mikhael Aivanhov