Vorba lungă, sărăcia omului

Este o vorbă în popor care spune așa: „Vorba lungă, sărăcia omului”. Eu m-am tot gândit la această zicală înțeleaptă și am ales să o și practic, atât aici pe blog cât și în viața de zi cu zi, acest lucru aducându-mi numai beneficii. Evident, ca să poți aplica ceva în mod corect, mai întâi trebuie să înțelegi, să conștientizezi acel ceva.

Sunt persoane care scriu/vorbesc foarte mult însă nu spun absolut nimic. Sunt doar vorbe goale, fără sens, vorbe care obosesc și fură timp prețios, timp pe care l-am putea folosi făcând altceva mai bun, mai constructiv.

Această vorbă lungă sau scriere lungă o tot observ zilnic pe multe bloguri. Nu știu dacă persoanele respective chiar ar avea ceva mai inteligent de scris sau nu însă acesta a fost (și este și pe mai departe) un criteriu pe care dau, cu mare ușurință, „unsubscribe” de la blogurile cu pricina. Nu, nu este o fiță ci doar țin foarte mult la timpul meu și la calitatea articolelor citite.

Ce este această „sărăcie a omului”? Din punctul meu de vedere, „sărăcie”, în cazul de față înseamnă ceea ce tocmai am spus. „Sărăcie” de timp, de energie, două lucruri ce le putem folosi altfel, într-un mod în care să avem niște beneficii, niște satisfacții.


(O melodie pe care nu am mai ascultat-o de foarte mult timp dar mi-a plăcut la timpul ei. Nu știu cât de mare legătură are cu articolul meu, având în vedere și limbajul folosit, însă am vrut s-o pun azi pe blog. Cine consideră că este cazul să se simtă ofensat în vreun fel, este liber să se simtă cum dorește.)

Decât o mie de cuvinte fără sens, mai bine două cuvinte pline de conținut.

Previous

Mini-vacanță la mare

Next

Un nou inceput

4 Comments

 1. Toti avem momente in care vorbim/scriem fara rost, “a prost” as spune, nu e nimeni lipsit de astfel de momente!
  Doar constientizarea face diferenta, unii o fac mai devreme, altii mai tarziu sau chiar deloc.

  • Addicted: Exact așa este. Sper să ajungem toți să vorbim/scriem cu rost, astfel încât să nu ne mai irosim nici timpul nostru și nici pe al altora.

 2. Bună seara! Eu mereu mi-am dorit sa fiu Winnetou 😀 Nu, roșu, nici indian, îmi e suficient că sunt român. Mi-am dorit să am calmul lui și tăcearea de care dădea dovadă.
  Ba chiar am încercat cu succes să o practic. Încă mai fac asta. Cel mai mult îmi place să stau și să ascult. Și să privesc oamenii. Mai ales când se agită sau se ceartă. Am reușit să îmi păstrez calmul și tăcearea în cele mai multe certuri, fie că mă implică, fie ca nu. Evident că asta ii enerveaza pe ceilalti si mai rau. Dar nu e problema mea.
  Si mie imi place melodia. Îmi place pentru că are un mesaj.
  Seara frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.